Previous Next

Tanórák németül


A sportoláson kívül az egészséges életmódhoz tartozik a megfelelő táplálkozás, tehát gyűjtöttünk nyári idény zöldségeket és gyümölcsöket. Kerestünk az internet segítségével belőlük készíthető recepteket, majd a hozzávaló alapanyagokból egy német nyelvű gyűjteményt készítettünk.
A tanév utolsó foglalkozásain értékeltük az év során végzett tevékenységünket, majd beszélgettünk német nyelven a szünidőről, a leendő nyári programokról.
Készítettünk egy-egy rajzot az „álomnyaralásról”, majd hozzá néhány mondatos bemutatót. Végezetül német nyelvű társasjátékokkal játszottunk, így zártuk a tanévet.
Szeptemberi találkozásunkkor mindenkit felköszöntöttünk születésnapján, bármikor is ünnepli. A gyerekek német nyelvű üdvözlőkártyákat készítettek egymásnak, amelyeket az alkalomhoz illően fel is díszítettek. Az Oktoberfest a legnagyobb német népünnepélyek közé tartozik, amelyről információkat szereztünk az internet segítségével mind magyar, mind német nyelven. Aztán a tanulók Power Point bemutatókat készítettek a saját maguk által válogatott anyagból. A témához népszerűsítő plakát is készült.
Ősszel tettünk egy közös sétát a Körös-parton, ahol mindent megneveztünk német nyelven, amihez szókincsünk volt. A város központjában pedig előzetes készülés alapján idegenvezetést tartottak a gyerekek németül.
Az utolsó pályázati foglalkozásokon értékeltük az elmúlt időszakot, beszélgettünk arról, milyen élményekben volt részük, milyen ismereteket szereztek a foglalkozások, kirándulások során.

Kunszentmárton, 2019.október 31.

Sonkolnyé Nagy Júlia

Free Joomla templates by L.THEME