Previous Next

Változatos témák angolul


Ezután két foglalkozást szenteltünk a „Mi városunk” téma feldolgozására. Csomagolópapíron közösen rajzolták meg városunk központját, a legfontosabb épületek és helyek megnevezésével. Utána szóban és írásban mondatokat alkottunk, majd pármunkában rövid párbeszédeket írtak, amelyeket kis szituációs gyakorlat formájában mutattak be a gyerekek.
A júniusi foglalkozások már a nyárhoz kapcsolódtak. A gyerekek limonádé receptet kerestek a neten. A videó szövegét közösen írták és fordították le. A vízparti nyaralással kapcsolatos képek és szavak, és a limonádé recept is felkerült egy színes nyári tablóra. Természetesen a nyári szünet előtt, az utolsó közös délutánon a limonádé is elkészült, a leírt utasítások alapján.
Szeptembert a nyári élmények felidézésével nyitottuk, amit a képeslap írásának gyakorlásával kötöttünk össze.
Ezt követően átismételtük a napirenddel és a szabadidős tevékenységekkel kapcsolatos ismereteket, elsősorban a szóbeli szövegalkotásra fordítottuk ezeket az órákat. A gyerekek kis csoportokban gyűjtötték össze a szabadidőben végezhető tevékenységeket, és ezek alapján Activity-t játszottunk.
Két órán Szerbiával ismerkedtünk. A Wikipédia angol nyelvű oldaláról adatokat, ismereteket gyűjtöttek a tanulók. Ezek és az ott tett kirándulások tapasztalatainak felhasználásával alkottunk mondatokat az országról. A csoport tagjai nagyon élvezték, néhány magyar szó angol és szerb megfelelőjének online szótárban való megkeresését is.
Végül a hagyományos délutáni teázás szokásával ismerkedtünk meg, a szendvicsek és a tea kóstolásával egybekötve.
Az utolsó órán a gyerekek által választott játékokból válogatva töltöttünk el egy igazán jókedvű délutánt.

Romhányi Ágnes

Free Joomla templates by L.THEME